Hlavní obsah

Noční vlci navštívili Bratislavu a zamířili do Brna

Právo, ivi, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Členové kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci přijeli ve čtvrtek z Budapešti do Bratislavy. Po kladení věnců u památníku sovětských vojáků na Slavíně pokračovali v cestě do Brna. Večer se ubytovali v Rakvicích na Břeclavsku, sdělila Právu mluvčí jihomoravské policie Andrea Cejnková.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční vlci v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Doprovázíme je na našem území. Celkem 42 z nich jsme na dálnici D2 zkontrolovali a vše bylo naprosto bez problémů,“ uvedla Cejnková.

Motorkáře z Ruska při jízdě zvané Cesty vítězství 2017 doprovázejí kolegové ze Slovenska, České republiky, Polska, Německa, Bulharska a Maďarska. „Z Brna pak pokračujeme do Prahy, Drážďan a konečným cílem je Berlín,“ řekl člen klubu Nočních vlků Vitalij Kuzněcov. Motorkáři svou jízdou vzdávají úctu obětem druhé světové války, především vojákům Rudé armády.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlci v Bratislavě

Noční vlci odstartovali svoji jízdu 27. dubna v Moskvě. „Projeli jsme Bělorusko, Slovensko i Polsko. Naše jízda připomíná všem, jaká byla cena za svobodu,“ zdůraznil Kuzněcov. „Chci poděkovat Slovákům za vřelé přijetí. Vidíme, že památníky Rudé armády jsou všude udržované. To není všude,“ dodal.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlci na bratislavském Slavíně

Ruský velvyslanec Alexej Fedotov připomněl, že v průběhu druhé světové války zemřelo při osvobozování Slovenska 63 tisíc vojáků Rudé armády.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Přivítání Nočních vlků v Bratislavě

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlci v Bratislavě

Na Slavíně přivítalo motorkáře několik desítek lidí. Byl mezi nimi také bývalý slovenský premiér Ján Čarnogurský. Jeden z mužů držel v rukou syrskou vlajku a fotografii syrského prezidenta Bašára Asada.

Reklama

Výběr článků

Načítám