Hlavní obsah

Nezletilý Syřan pobodal v německé Bochumi 15letého školáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bochum

Policie v německé spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko řeší případ brutálního napadení 15letého chlapce, který skončil pobodaný v nemocnici. Událost se stala v Bochumi, útočníkem byl podle policie 16letý Syřan. Mladík byl zadržen a skončil v nápravném zařízení, sdělil v neděli mluvčí prokuratury v Bochumi. Napadení předcházel konflikt 20 až 25 mladých lidí, který vyústil v hromadnou bitku, napsala agentura DPA.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Chlapec byl napaden v pátek ráno během cesty do školy. Ačkoliv byl těžce zraněný, podařilo se mu dostat až do školy, kde ho učitel provizorně ošetřil a zavolal záchranku spolu s policií. Když policisté dorazili na místo, zjistili, že nedaleko školy se odehrává bitka mezi 20 až 25 lidmi.

Policie zadržela asi deset mladých ve věku 14 a 15 let, příčiny konfliktu se vyšetřují, řekl v neděli mluvčí prokuratury v Bochumi.

Počet útoků nožem se v poslední době v Německu zvyšuje. Dokonce tak, že policie Severního Porýní-Vestfálska žádá ministerstvo vnitra této spolkové země, aby se začala vést statistika útoků nožem. Dosud útoky nebyly vedeny samostatně, tak jako například údaje o trestných činech spáchaných střelnými zbraněmi.

Letošní rok se kontrolovat nezvládne, nově by se měla data zpracovávat až od příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám