Hlavní obsah

Nezletilé zneužíval další moderátor BBC, soud ho poslal do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Preston

Soud ve Velké Británie uložil trest 15 měsíců vězení bývalému redaktorovi rozhlasové stanice BBC 5 Stuartu Hallovi za zneužívání nezletilých. Třiaosmdesátiletý Hall přiznal svoji vinu ve 14 případech, které se udály mezi lety 1967 a 1985.

Foto: Phil Noble , Reuters

Stuart Hall

Článek

Prestonský soudce Anthony Russell upozornil, že i když Hall „bavil milióny lidí“, kteří ho znali jako „geniální, šarmantní, dobrosrdečnou a důvtipnou osobnost“, má ještě temné stránky. „Jedna zůstala až dosud před veřejností skryta. Podařilo se vám ji skrýt díky svému postavení a popularitě,“ uvedl.

Podle žalobce Petera Wrighta byla první Hallovou obětí 16letá dívka. Hall se s ní setkal při předávání školních cen a pozval ji do studia BBC v Manchesteru k nahrávání. Pak ji ale moderátor vzal na drink a následně ji v autě sexuálně napadl. Později se o tom měl dozvědět dívčin otec a chtěl si to s moderátorem vyřídit mezi čtyřma očima, ale Hall se před ním skrýval. Rodina se nakonec rozhodla záležitost policii nehlásit.

Nejmladší obětí, kterou Hall osahával, byla podle žaloby devítiletá dívka.

Stanice BBC Hallovo chování odsoudila: „BBC je znechucena skutečností, že některé zločiny Stuarta Halla se udály ve spojení s jeho prací v BBC. Společnost se bezvýhradně omlouvá lidem, které zneužil.“

Britská stanice se už dříve stala terčem kritiky a předmětem vyšetřování, když vyšlo najevo, že někdejší její hvězdný moderátor a diskžokej Jimmy Savile půl století zneužíval nezletilé dívky i chlapce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám