Hlavní obsah

Neočkovaným zdravotníkům v Itálii mohou stopnout plat

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři a zdravotní sestry v Itálii, kteří odmítnou vakcinaci proti koronaviru, by mohli být přeloženi na jiné pracoviště, nebo by jim mohlo být pozastaveno vyplácení mezd.

Foto: AP

Ilustrační foto

Článek

Podle listu webu SpiegelOnline to vyplývá z nového vládního usnesení, které kabinet v Římě schválil jako součást nejnovějších pravidel zaměřených na zastavení šíření covidu-19. Zdravotníci dostali možnost nechat se očkovat poté, co virus, který se nedávno rozšířil v několika nemocnicích, způsobil, že personál nebyl očkován.

V Itálii našli ukrytých 29 milionů dávek vakcíny od AstraZeneky

Evropa

Povinnost zdravotníků nechat se očkovat úřady nařídily poté, když se v některých nemocnicích šířil virus, protože někteří zaměstnanci nepodstoupili vakcinaci. Itálie je jednou z prvních zemí, která očkuje zdravotnický personál, a tři miliony z deseti milionů dávek vakcín v zemi byly dosud podány zdravotníkům.

„Drtivá většina zdravotníků souhlasila s bezplatným očkováním, ale někteří to odmítají,“ řekl ministr zdravotnictví Roberto Speranza.

Reklama

Výběr článků

Načítám