Hlavní obsah

Německý popírač holocaustu byl odsouzen na pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANNHEIM

Nejznámějšího německého popírače holocaustu Ernsta Zündela ve čtvrtek zemský soud v Mannheimu odsoudil na pět let do vězení. Soudce tak vyhověl požadavku státního zástupce a dal Zündelovi nejvyšší možný trest.

Článek

Sedmašedesátiletý Zündel žil dříve v USA a v Kanadě, odkud byl v roce 2005 vydán do Německa. V listopadu téhož roku s ním byl zahájen v Mannheimu proces, který se však opakovaně odkládal pro potíže s určením obhájců. Zündel jich měl hned několik, ale soud některé z nich označil za nepřijatelné.

Žalobce Andreas Grossmann v závěrečné řeči poukázal na to, že Zündel dlouhodobě a soustavně popírá ve svých spisech i na webové stránce nezvratně prokázanou skutečnost, že němečtí nacisté zahubili milióny Židů. Zdůraznil, že společnost musí být před takovými osobami, jako je Zündel, chráněna. Zündel sám před soudem nepromluvil a zřekl se i práva na závěrečné slovo.

Ernst Zündel má mezi krajně pravicovými kruhy ve světě řadu stoupenců, kteří argumentují tím, že pouze uplatňuje své právo na svobodu mínění.

Reklama

Související témata:

Související články

Za podporu holokaustu podmíněný trest

Obvodní soud pro Prahu 1 vyměřil v pondělí jednadvacetiletému Antonínu Čermákovi podmíněný trest na patnáct měsíců se zkušební dobou na 3,5 roku. Mladík...

Výběr článků

Načítám