Hlavní obsah

Německo zastihla bohatá sněhová nadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo se s počátkem týdne ocitlo pod sněhovou pokrývkou. Husté sněžení hlásí zejména sever země, kde ve vyšších polohách za dva dny do úterního rána napadlo až půl metru sněhu. Sněžilo i v dalších evropských zemích. Deset až patnáct centimetrů tento týden čekají například i na jihovýchodě Anglie.

Článek

V Německu zatím nejvíce sněžilo v noci na úterý. Na horách v Sasku-Anhaltsku leží půlmetrová sněhová vrstva. Silný vítr a závěje tam způsobily komplikace v dopravě včetně železnice. Během noci tam pod tíhou čerstvého sněhu popadalo i několik stromů.

Meteorologové očekávají posun stále vlhčího a chladnějšího proudění vzduchu do dalších oblastí země. Předpovědi pro příští hodiny oznamují déšť se sněžením v nadmořské výšce nad 200 metrů. V příštích dnech mají ale nejen noční teploty klesnout pod nulu.

Sníh dorazil i do dalších zemí na severu Evropy od Skandinávie po Rusko. Kromě tradiční skotské Vysočiny očekávají Britové sníh také na jihozápadě Anglie, kde je sněžení v tuto roční dobu méně obvyklé. Napadnout má až 15 centimetrů sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám