Hlavní obsah

Německo uzavřelo kvůli hrozbě terorismu kopuli Reichstagu

– Berlín

Kopule Reichstagu, kterou denně navštíví v Berlíně 10 000 lidí, byla kvůli nebezpečí teroristického útoku uzavřena, uvedla BBC. Zvýšena byla v Reichstagu, kde zasedají poslanci, i v jeho okolí další bezpečnostní opatření. Podle časopisu Der Spiegel radikálové napojení na al-Káidu plánovali proniknout do budovy a zadržet tam rukojmí.

Článek

Der Spiegel uvedl, že německé úřady informoval člověk ze zahraničí. Varoval, že šestičlenná buňka radikálů plánuje útok na Reichstag. Provést ho podle časopisu chce v únoru nebo v březnu příštího roku.

Dva členové buňky jsou podle informátora už v Berlíně, další se pokoušejí do Německa dostat. Je mezi nimi jeden Němec, jeden Turek a jeden člověk ze severní Afriky, uvedl údajně informátor, který byl členem skupiny, ale chtěl ji opustit. Bál se o život a rád by se vrátil do Německa ke své rodině.

Německé úřady ale zprávu Spiegelu nepotvrdily. Podle Jörga Zierckeho z Federálního kriminálního úřadu je situace trochu jiná: „Máme konkrétní detaily od podezřelých, ale žádné konkrétní detaily, že by útok měl být proveden na určitém místě nebo v určité době."

Už minulý týden byla v Německu zpřísněna bezpečnostní opatření kvůli varování, že Německo se na konci listopadu stane terčem útoku. [celá zpráva]

Kopule však nebude uzavřena úplně, ale pouze pro jednotlivce. Skupinové prohlídky s průvodcem budou pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám