Hlavní obsah

Německo sevřely extrémní bouře, hrozí supercely s tornádem

Aktualizováno

Kroupy o velikosti až pět centimetrů a lijáky, při kterých spadne až 100 litrů na metr čtvereční, by měla do Německa přinést tlaková níže Xero, varuje německá meteorologická služba (DWD). Na jihu Německa pak hrozí i supercely s tornádem, píše server týdeníku Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německo sevřely extrémní bouřeVideo: AP

 
Článek

Nepříznivé počasí, které zachvátilo Německo po první vlně letošních veder, jako by nemělo konce. Silné bouře řádí v zemi už od minulého týdne a ani výhled do příštích dnů není nijak optimistický.

Foto: Christoph Schmidt, ČTK/AP

Zmuchlané plechy na střeše štutgartské opery.

Jihozápad země postihly bouře už v pondělí navečer. Provázely je lijáky, krupobití a lokální záplavy. Nejhůře postiženým je okres Calw ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

V obci Altensteig se voda valila ulicemi a na několika místech se sesunula půda, ve Wilderbergu popadaly stromy na koleje. Ve Stuttgartu vítr strhl část střechy na budově místní opery. Železniční spojení mezi Stuttgartem a Ulmem bylo přerušené.

Foto: Schmidt Christoph, ČTK

Popadané stromy před budovou opery ve Štutgartu.

Na dálnicích ve spolkové zemi Porýní-Falc se kvůli špatnému počasí stala řada dopravních nehod, při nichž se zranili lidé. Zaplaven byl silniční tah z Koblence do Bad Emsu.

Německá meteorologická služba vydala pro úterní večer varování před „extrémním počasím“ v oblasti pohoří Černý les (Schwarzwald) a Švábská Alba (Schwäbische Alb), Sárska, jižní Falci, jižního Hesenska, jižního Durynska a Saska, Bádenska-Württemberska a Bavorska.

Foto: Christoph Schmidt, ČTK/AP

Popadané stromy blokují dopravu ve Štutgartu

V oblasti hrozí nejen ničivé kroupy o velikosti až pěti centimetrů, ale do 22:00 také platí varování před vznikem tornád. Silné bouře přináší tlaková níže Xero, která se zatím nachází nad Francií a postupuje směrem na Německo.

Reklama

Výběr článků

Načítám