Hlavní obsah

Německo se potýká s masivním výpadkem při platbách kartami

Kdo se chce v sobotu vypravit za nákupy do Německa, měl by mít u sebe raději hotovost. Od středečního dopoledne totiž bojují německé diskonty, supermarkety, restaurace a menší obchody s masivními výpadky platebních karet. Mnozí prodejci v současné době nepřijímají platby kartou, ale pouze v hotovosti, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Konkrétně se jedná o problémy se čtečkou karet typu H5000 od amerického výrobce Verifone. Společnost potvrdila, že se na odstranění problému pracuje.

Není jasné, kolika míst se výpadky týkají, ale budou jich po celé zemi tisíce, píše Focus. Toto zařízení je oblíbené zejména v německém maloobchodě a je jedním ze tří lídrů trhu.

Podle poskytovatele platebních služeb Payone je příčinou poruchy chyba v určitých verzích softwaru poskytovaného společností Verifone.

Porucha mezi čtečkou a provozovatelem sítě má za následek, že se karty načtou, ale platba se neprovede. Zobrazí se informace o chybě a v některých případech se zablokuje celá pokladna.

Bez mobilu ani ránu. Pro Čechy to platí i při placení

Finance

Podle informací Focusu se s problémy potýkají obchody Netto Marken-Discount, Edeka, Aldi Nord, drogerie DM a Rossmann.

Problémy hlásí ale také butiky, pekárny, prodejci jízdních kol, restaurace a kadeřnictví. Prostě všichni, kteří používají čtečku karet Verifone H5000.

Společnosti Aldi Süd, Rewe, Penny a Lidl uvedly, že se jich poruchy netýkají, protože odpovídající čtečky karet se v tamních prodejnách nepoužívají.

Reklama

Výběr článků

Načítám