Hlavní obsah

Německá firma přiznala odpovědnost za tragédii na festivalu Pohoda

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Zástupce německé firmy Bossert Zelte, které patřil zřícený stan na hudebním festivalu Pohoda, v úterý připustil, že za nešťastnou událost cítí odpovědnost. Sobotní neštěstí si vyžádalo jednu oběť a několik desítek zraněných.

Foto: Eduard Genserek, ČTK

Zřícený stan kryjící pódium a hlediště na festivalu Pohoda v Trenčíně.

Článek

Zástupce firmy, jehož jméno vyšetřovatelé neuvedli, přišel na úřad kriminální policie v Trenčíně. Policisté o výslechu nesdělili žádné podrobnosti. "Výsledky zveřejníme až po ukončení vyšetřování," uvedl jejich mluvčí Martin Korch.

Policie začala trestní řízení za všeobecné ohrožování, zatím však nikoho konkrétního neobvinila. Pokud by se vyšetřováním zjistilo, že za tragédii není odpovědné počasí, ale lidé, hrozí jim až deset let vězení.

Podle slovenských médií musel zástupce společnosti Bossert Zelte policii objasnit, zda u stanu stál po celou dobu odpovědný člověk z firmy, jak to určovala smlouva o pronájmu stanu. Tento člověk totiž měl organizátorům určit, kdy je potřebné koncert ukončit a stan evakuovat.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Organizátoři festivalu vyjádřili zklamání, že na Slovensko stále nepřicestoval majitel firmy Jakel Bossert. "Přijel člověk, který není úplně kompetentní. Při tak vážné události jsme očekávali, že přijede někdo kompetentnější," uvedl organizátor festivalu Michal Kaščák.

Při pádu stanu utrpěl smrtelná zranění 29letý muž z Piešťan. Dva těžce zranění stále bojují o život v nemocnici. Pětadvacetiletý muž z Veľkého Krtíše a 19letá dívka z Trenčína jsou nadále udržováni v umělém spánku. V sobotu bylo hospitalizováno celkem 40 lidí a dalších 56 bylo ošetřeno ambulantně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám