Hlavní obsah

Tři zranění na festivalu Pohoda bojují o život, jeden přišel o oko

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tři lidé, kteří utrpěli vážná zranění při sobotním zřícení stanu na hudebním festivalu Pohoda v Trenčíně, jsou stále ve velmi vážném až kritickém stavu. Informovali o tom v neděli slovenští lékaři. Při neštěstí přišel o život 29letý Slovák z Piešťan. Celkem zůstává hospitalizováno 40 lidí.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Po sobotním zřícení stanu na festivalu Pohoda v Trenčíně zůstává v nemocnicích 40 lidí.

Článek

V kritickém stavu je 25letý muž, který v sobotu podstoupil operaci v Žilině. "Pacient je v umělém spánku a je v ohrožení života," uvedl nemocnice v Trenčíně Rudolf Lintner.

Ve vážném stavu je i 19letá žena, která utrpěla zranění hlavy a mozku. Leží v nemocnici v Martině.

Třetí vážně zraněný pacient má těžká mozková zranění a rozsáhlé devastační zranění levého oka, které se lékařům nepodařilo zachránit.

"Ambulantně bylo ošetřeno 56 lidí," uvedl Lintner. Naprostá většina zraněných jsou slovenští občané, byl ošetřen také jeden občan Irska a jeden Angličan.

"V sobotu jsme zvolali z dovolených 15 lékařů a 20 zdravotních sester," dodal Lintner.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Uvízlí návštěvníci festivalu přespali ve sportovní hale

Pro účastníky festivalu, kteří se po zrušení akce nemohli dostat domů, otevřelo město místní sportovní halu. Přespalo tu asi 300 lidí. Měli k dispozici čaj, jídlo a vojenské spacáky. Asi dvacet návštěvníků festivalu z České republiky odvezl do Prahy speciálně vypravený autobus.

Slovenská policie začala vyšetřovat příčiny pádu stanu. Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne během bouřky. Silný vítr nadzdvihl stan a jeho konstrukce spadla na lidi v něm.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám