Hlavní obsah

Němec, který na silvestra najížděl do migrantů, skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen

Němec, který během silvestrovské noci ve městech Bottrop a Essen najížděl autem na cizince, byl z běžné vyšetřovací vazby přeložen do psychiatrického zařízení. V úterý to oznámila agentura DPA. Při svých útocích muž zranil osm lidí.

Foto: Marcel Kusch, ČTK/AP

Místo ve městě Bottrop, kde Andreas N. najížděl do přistěhovalců.

Článek

Psychiatr, který 50letého Andrease N. vyšetřoval, dospěl k závěru, že o silvestrovské noci měl výrazně omezenou příčetnost, není podle něho vyloučeno ani to, že jednal v nepříčetnosti.

Muž, který doposud nebyl trestaný, se kvůli psychickým problémům léčil už v minulosti. Muž trpí schizofrenií, podle listu Kölner Stadt-Anzeiger byl v roce 2005 delší dobu na psychiatrické klinice.[celá zpráva]

Andreas N. během svých útoků o silvestrovské noci zranil převážně lidi ze Sýrie a Afghánistánu.Na nový rok skončil ve vazbě za pokus o několikanásobnou vraždu umístěn do vazby.

Při výslechu projevil svou nenávist vůči cizincům, které označoval rasistickými výrazy. Svůj čin označil za „uklízení“.

Stěžoval si, že marně hledal práci a byl odkázaný na podporu ze sociálního programu. Vadilo mu, že přistěhovalci podle něj pobírají stejné dávky, aniž by pro to někdy něco udělali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám