Hlavní obsah

Němci pustili 17letého Syřana, kterého vinili z terorismu. Podezření se nepotvrdilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Němečtí vyšetřovatelé propustili 17letého syrského uprchlíka, kterého podezřívali, že v Berlíně chystal teroristický útok. Mladíka zadrželi v úterý v okresu Uckermark ve spolkové zemi Braniborsko. Propuštěn byl ve středu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Braniborský ministr vnitra Karl-Heinz Schröte v úterý tvrdil, že mladík o plánovaném teroristickém útoku otevřeně psal své matce. [celá zpráva]

Deník Bild v úterý napsal, že zadržený se přes komunikační program WhatsApp s matkou rozloučil, neboť se rozhodl „vést boj proti nevěřícím”. Agentura DPA ale ve středu s odkazem na vyšetřovatele informovala, že mladíkova komunikace byla špatně přeložena.

Agentura Reuters s odkazem na policii uvedla, že Syřana, který žádal v Německu o azyl, nahlásili úřadům členové jeho rodiny.

O zadrženém je známo, že v roce 2015 bez dokladů přicestoval do Německa, kde požádal o azylovou ochranu. Od roku 2016 podle Schrötera žil v ubytovně pro mladistvé, kteří do Německa přišli bez doprovodu dospělých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám