Hlavní obsah

Němci plní plány virus nevirus. Takhle strhli věže jaderné elektrárny

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Philippsburg

Demoliční četa ve čtvrtek brzy ráno strhla dvě chladicí věže nepoužívané jaderné elektrárny ve Philippsburgu na jihozápadě Německa. Země tak podnikla další krok na slíbené cestě k bezjaderné energetice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice jaderné elektrárny v německém PhilippsburguVideo: Reuters

 
Článek

„V pozadí můžete vidět chladicí věže odstavené jaderné elektrárny ve Philippsburgu. Brzy budou zničeny a to je dobře,“ komentuje na videu agentury Reuters záběry demolice aktivista ekologické organizace Greenpeace Michael Meyer-Krotz.

Chladicí věže byly strženy v 6 hodin ráno. Přesný termín byl utajován, protože panovaly obavy, že by se lidé mohli přijít podívat, což bylo vzhledem k epidemii koronaviru nežádoucí.

Na místě stržených chladicích věží plánuje elektrárenská společnost EnBW vybudovat transformační stanici, která se bude podílet na distribuci elektřiny mezi severním a jižním Německem.

Spolková republika se zavázala, že přestane získávat elektřinu štěpením atomů. Veškeré reaktory přislíbila odstavit do roku 2022. Výpadek dodávek z jaderných elektráren hodlají Němci nahradit dodávkami z obnovitelných zdrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám