Hlavní obsah

Nehoda nákladního vlaku zkomplikovala na Slovensku i mezinárodní dopravu

Právo, ivi
Bratislava

Vykolejení nákladního vlaku na nádraží v obci Trnovec nad Váhom v okresu Šaľa zkomplikovalo železniční dopravu na Slovensku. Železniční společnost Slovensko (ZSSK) informovala, že vlaky Eurocity budou jezdit po objízdné trase.

Foto: Železnice SR

Nehoda nákladního vlaku v Trnovci nad Váhom

Článek

Nehoda přerušila v úterý ráno železniční dopravu mezi Šaľou a Bratislavou a způsobila komplikace také na mezinárodním železničním koridoru mezi Českou republikou a Maďarskem. České dráhy na svém webu uvedly, že cestující mají kvůli nehodě počítat u vlaků Eurocity na lince Praha–Bratislava–Budapešť se zpožděním. Například u vlaku, který měl dorazit z Maďarska do Prahy v poledne, je avizované zpoždění kolem dvou hodin. „Může se ale změnit,“ uvedly ČD.

Foto: TV Markíza

Nehoda nákladního vlaku v Trnovci nad Váhem

Kvůli zmíněné nehodě byl ranní vlak EC 280 z Budapešti do Prahy odkloněn po jiné slovenské trati a nabral zpoždění.

Podle ZSSK další mezinárodní vlaky Eurocity budou jezdit přes maďarskou Rajku nedaleko Bratislavy. Na Slovensku nebudou zastavovat ve Štúrovu ani ve městě Nové Zámky.

Foto: TV Markíza

Nehoda nákladního vlaku v Trnovci nad Váhem

Nehoda zkomplikovala i vnitrostátní dopravu. Železnice Slovenské republiky uvedly, že odstraňování vykolejených vagonů bude trvat minimálně do středy, kdy by měl být obnoven provoz alespoň na jedné koleji. „Doprava mezi obcí Tvrdošovce a městem Šaľa je zajištěna autobusy,“ uvedla ZSSK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám