Hlavní obsah

Airbus s pasažéry kroužil kvůli závadě přes tři hodiny nad ruským letištěm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jekatěrinburg
Aktualizováno

U letiště Kolcovo v ruském Jekatěrinburgu kroužil v sobotu přes tři a půl hodiny ve vzduchu airbus A320 aerolinek Ural Airlines se 149 cestujícími na palubě. Původně se hovořilo o 200 lidech. Systémy letadla detekovaly technickou závadu. Nouzové přistání proběhlo úspěšně a všichni pasažéři jsou v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A320 společnosti Ural Airlines

Článek

Zpravodajský web e1.ru uvedl, že letadlo přistálo ve 13:35 SEČ. Ve vzduchu bylo od 10:00. Záchranáři na letišti byli připraveni poskytnout první pomoc. Piloti ale nouzové přistání zvládli.

„Letiště nyní funguje bez omezení. Zástupci aerolinek spolupracují s cestujícími,” uvedlo v tiskové zprávě letiště Kolcovo. Odlet náhradní linky je připraven na 15:20 SEČ.

Ruský airbus po srážce s ptáky přistál v kukuřičném poli

Evropa

Letadlo hned po vzletu hlásilo technickou závadu. Piloti kroužili ve vzduchu, aby spálili palivo. Museli také snížit nadmořskou výšku, ve které se stroj pohyboval.

Letos v srpnu musel jiný airbus společnosti Ural Airlines nouzově přistát do kukuřičného pole u Moskvy, protože stroji selhaly oba motory. Kapitán Damir Jusupov tímto činem zachránil všech 230 lidí na palubě.

Foto: Otisk planefinder.net

Letadlo kroužilo nad letištěm v Jekatěrinburgu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám