Hlavní obsah

Nácvik únosu se nepodařil, v Německu se zřítilo malé civilní letadlo

– Berlín • Aktualizováno

Bojový letoun Eurofighter Taifun německého letectva se v Porýní-Vestfálsku v pondělí srazil s malým proudovým letadlem výrobce Learjet. Civilní stroj se po srážce zřítil. Záchranáři na místě havárie našli jedno tělo.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Motor malého proudového letounu Learjet po srážce s bojovým strojem Eurofighter Taifun

Článek

V době srážky byly ve vzduchu dvě stíhačky typu Eurofighter. Obě se bezpečně vrátily na domovskou základnu, i když jeden taifun byl při srážce poškozen.

Nehoda se stala nedaleko města Olsberg ve spolkové zemi Porýní-Vestfálsko. Learjet začal po dopadu na louku hořet.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trosky po srážce bojového letounu Eurofighter Taifun s malým proudovým letadlem výrobce Learjet.

Na místě zasahují hasiči a záchranáři, kteří pátrají po druhém členovy posádky letadla. Poblíž trosek byl podle listu Bild nalezen padák, ale šlo o brzdící padák learjetu. Posádka stroje padáky neměla, uvedla televize n-tv.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Německý Eurofighter Taifun

Srážku potvrdil agentuře DPA mluvčí německého letectva. Podle něj se dva Eurofightery Taifun účastnily u Olsbergu nácviku zásahu proti teroristům a piloti trénovali těsný doprovod uneseného stroje. Při manévrování civilní letoun lehce zavadil o jednu ze stíhaček.

Learjet patřil společnosti Gesellschaft für Flugzieldarstellung (GFD). Tato dceřiná společnost firmy Airbus Defence plní některé výcvikové úkoly pro německé ozbrojené síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám