Hlavní obsah

Náčelník ruského generálního štábu Gerasimov je na Ukrajině, má převzít velení, píše server

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil generál Valerij Gerasimov údajně osobně přijel do ukrajinského Izjumu, aby převzal velení ruských vojsk v Donbasu. S odvoláním na své blíže neupřesněné zdroje to tvrdí ukrajinský portál Defence Express, který spolupracuje s vojensko-průmyslovým komplexem a s armádními experty. Informaci, kterou z jiných zdrojů nelze ověřit, převzalo několik ukrajinských médií.

Foto: Profimedia.cz

Náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov

Článek

Podle Defence Express je Gerasimov už na velitelském stanovišti, z něhož je řízeno velení ruských sil v oblasti Izjumu.

Portál poukázal na to, že generál by měl vzhledem ke své funkci řídit operace strategického významu, nikoli operativně taktické. To může být důkaz toho, že ruské vedení chce v Donbasu zcela vážně dosáhnout aspoň nějakých taktických úspěchů.

Ukrajinci hlásí zničení mostu, po kterém Rusové vozili zásoby z Krymu

Evropa

Kromě toho příjezd Gerasimova na polní velitelská stanoviště podle Defence Express naznačuje, že jmenování náčelníka Jižního vojenského okruhu generála Alexandra Dvornikova, který má zkušenosti z bojů v Sýrii, velitelem ruských sil na Ukrajině nezlepšilo situaci s koordinací a řízením jednotek na bojišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám