Hlavní obsah

Na ulici v Polsku našli nahého novorozence, naměřili mu 29 stupňů

Právo, Pavol Minárik
Ostrov Velkopolský

Štěstí v neštěstí měly dvě polské děti, které zachránili náhodní kolemjdoucí. V Ostrovu Velkopolském na jihu země v pondělí kolem páté ráno našli na chodníku před jedním z panelových domů pohozeného nahého novorozence. V nedaleké Svídnici se zase ulicemi v brzkých hodinách toulal sám jen v pyžamu ani ne dvouletý chlapec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podchlazeného novorozence, kterému v nemocnici naměřili tělesnou teplotu sotva 29 stupňů Celsia, našla žena, která šla brzy ráno do práce. Hned mu poskytla pomoc a zavolala záchranáře i policii. Zdravotní stav dítěte lékaři označili za mimořádně vážný,“ informoval v pondělí Artur Kurczaba z ostrovské policie.

Po rodičích novorozence intenzivně pátrá policie.

V podobné situaci se ocitl ani ne dvouletý chlapec ze Svídnice. Bosého dítěte v pyžamu si na ulici před čtvrtou ranní všimla řidička osobního auta. Ihned přivolala záchranáře a policii, která krátce nato zjistila chlapcovu totožnost.

„Svěřeného do péče ho měla jeho čtyřicetiletá babička, kterou našla policie opilou, jak spí ve svém bytě. Za ohrožení zdraví a života chlapce jí hrozí trest odnětí svobody na tři měsíce až pět let,“ informovalo Rádio RMF FM s odkazem na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám