Hlavní obsah

Na těle zavražděné švédské novinářky bylo 15 bodných ran, majitel ponorky vinu odmítá

Kodaň

Na zohavené mrtvole švédské novinářky Kim Wallové, která zemřela v srpnu, se našlo 15 bodných ran, řekl v úterý v předsoudním slyšení v Kodani žalobce Jakob Buch-Jepsen. Ze zabití ženy je podezřelý dánský majitel amatérsky postavené ponorky Peter Madsen. Ten ale tvrdí, že novinářka v jeho plavidle zemřela nešťastnou náhodou.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédská novnářka Kim Wallová

Článek

Žalobce podle agentury AP uvedl, že Madsen Wallovou usmrtil v zatím neupřesněné době mezi 10. a 11. srpnem, od těla pak oddělil hlavu i údy a torzo se závažím potopil v moři. [celá zpráva]

Policie objevila v Madsenově počítači videa zachycující mučení a popravy žen. Madsen podle agentury AFP tvrdí, že mu daný pevný disk nepatří a že do jeho ateliéru mělo přístup mnoho lidí.

Foto: Profimedia.cz

Madsenova ponorka

Policie už dříve Madsena obvinila z vraždy třicetileté reportérky. Soud jej ale zatím drží ve vazbě jen pro podezření z neúmyslného zabití a zohavení mrtvoly.

Na začátku září během prvního veřejného jednání Madsen uvedl, že Wallovou v ponorce zabil těžký poklop, který na ni spadl. Dodal, že byl situací otřesený, jednal nelogicky a zvažoval sebevraždu. Pak si vše ale rozmyslel, tělo vhodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat. Popírá, že ženu zavraždil, přiznal jen, že s tělem nakládal nevhodně. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Žalobce Jakob Buch-Jepsen

Novinářka byla naposledy spatřena 10. srpna, kdy nastoupila do Madsenovy ponorky, o níž psala reportáž. Konstruktér nejprve tvrdil, že Wallová sice v jeho plavidle byla, ale později z něj vystoupila. Ponorka nakonec ztroskotala, Madsen se zachránil a Wallová byla od té doby nezvěstná. Její trup se našel 21. srpna na pobřeží Kodaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám