Hlavní obsah

Na střechu baru ve Skotsku spadl policejní vrtulník, tři lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow
Aktualizováno

Nejméně 32 zraněných si vyžádal v noci na sobotu pád policejního vrtulníku na střechu baru ve skotském Glasgow. V podniku bylo tou dobou asi 120 lidí. Někteří v poškozené budově uvízli. Podle serveru BBC jsou potvrzeni tři mrtví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na bar spadl policejní vrtulníkVideo: Reuters

 
Článek

Podle policie bude na místě mnoho obětí. Jeden z hasičů řekl, že záchranáři mají kontakt s uvězněnými lidmi, budova je ale nestabilní a záchranné práce proto postupují pomalu.

Mnoho návštěvníků stačilo z baru utéct, další se podařilo vyvést záchranářům.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Klub se nacházel v nízkopodlažní budově

Neštěstí se stalo asi v půl jedenácté v noci místního času. Vrtulník se podle svědků na budovu řítil kolmo, je tak možné, že šlo o kontrolovaný pád.

Návštěvníků v baru The Clutha se zmocnila panika a houfně jej po incidentu opouštěli. Jeden ze zaměstnanců nemocnice v Glasgow na otázku BBC, jak vážná jsou zranění, odpověděl: ”Velmi.„ Víc nechtěl říci.

Na palubě helikoptéry byl pilot a dva policisté.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Záchranáři na střeše klubu

Čtyřiatřicetiletý Fraser Gibson byl v baru s bratrem na vystoupení své bývalé kapely. „V polovině se ozvala rána a část místnosti pokryl prach,” popsal. Nikdo prý nevěděl, co se stalo, nikoho nenapadlo, že by do střechy mohl narazit vrtulník.

„Neslyšeli jsme předtím žádný zvuk motoru,” řekl. Lidé prý pak začali panikařit a snažili se dostat z budovy ven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám