Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi dva české převaděče. Hrozí jim až deset let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie ve středu zadržela v Prešově 53letého muže a 28letou ženu z České republiky. Dvojice obytným vozem převážela tři nezletilé afghánské migranty ze slovenských Medzilaborců do západní Evropy. Zadrženým hrozí sedm až deset let vězení.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Článek

Národní jednotka boje proti nelegální migraci oba Čechy obvinila ze zločinu převaděčství. „Vyšetřovatel navrhne jejich vazební stíhání,” uvedla v pátek slovenská policie.

Nezletilí migranti byli vráceni do centra pro děti a rodiny v Medzilaborcích na východě Slovenska.

Slovenská policie zadržela a obvinila Češku z převaděčství

Zahraniční

Minulý týden byla zadržena v Ružomberku také 38letá Češka, která ve voze převážela tři nezletilé afghánské migranty ze stejného dětského domova do Prahy. Byla rovněž obviněna z převaděčství. Za převoz Afghánců dostala pokutu v přepočtu 20 tisíc korun.

Zadržení tří občanů z ČR souvisí s dřívější policejní akcí, při níž byli 21. dubna v Bratislavě zadrženi a obviněni dva Egypťané ve věku 39 a 34 let, kteří rovněž převáželi nezletilé migranty z Medzilaborců do západní Evropy. V dětském domově jsou ubytováni nezletilí migranti, kteří se na Slovensku ocitli bez svých rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám