Hlavní obsah

Na Slovensku spáchal sebevraždu bývalý příslušník tajné služby

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý příslušník Slovenské informační služby (SIS) František Böhm, který svědčil v různých případech korupce vysoce postavených prokurátorů, policistů a státních úředníků, spáchal v noci z pátka na sobotu sebevraždu. Slovenská policie potvrdila, že Böhm se zastřelil ranou do hlavy ve svém domě v západoslovenské obci Plavecký Štvrtok.

Foto: TV Markíza

Policie na místě činu

Článek

Postřelena byla také jeho manželka, která se mu podle slovenských médií snažila v sebevraždě zabránit.

„Muž měl způsobit střelné zranění ženě a následně se měl sám zastřelit. Muž zraněním na místě podlehl, žena byla se zraněními převezena do jedné z bratislavských nemocnic,“ uvedla policie na sociální síti.

Podle webu hnonline.sk našli policisté při dokumentování události několik střelných zbraní, které Böhm vlastnil legálně. „Je otázka, proč nebyly tyto zbraně zajištěny orgány činnými v trestním řízení, což při závažných obviněních, jakým expříslušník SIS čelil, bývá samozřejmé,“ uvedl web.

Očistec a Jidáš

Devětačtyřicetiletý Böhm byl důležitým svědkem v kauzách Očistec a Jidáš, které se týkaly například nitranského podnikatele Norberta Bödöra, bývalého speciálního prokurátora Dušana Kováčika a bývalého prezidenta policejního sboru Tibora Gašpara. Z korupce bylo obviněno celkem 18 lidí. Böhm svědčil také v případu údajného podplácení policejního exprezidenta Milana Lučanského, který koncem roku 2020 spáchal ve vazbě sebevraždu.

Lučanský se oběsil na horní posteli, tvrdí zveřejněné dokumenty

Evropa

Bývalý člen SIS Böhm byl zadržen policií na podzim 2020 při akci s krycím názvem Boží mlýn. S vyšetřovateli spolupracoval v pozici tzv. kajícníka a v prosinci byl propuštěn.

Böhm byl členem tajné služby, ale po odchodu ze SIS měl donášet informace z bezpečnostních složek skupině z podsvětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám