Hlavní obsah

Na Slovensku se převrátil autobus plný dětí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Šest až sedm dětí se zranilo při čtvrteční nehodě autobusu u slovenského města Hriňová nedaleko Detvy. Autobus vezl děti na lyžařský kurs, na zasněžené silnici dostal smyk a převrátil se na bok. Informovala o tom slovenská média.

Článek

Tři děti odvezla sanitka k ošetření do nemocnice. Zranění naštěstí nebyla vážná. Policejní mluvčí Petra Vašková potvrdila, že se nehoda stala nedaleko lyžařského střediska, kam autobus směřoval. „Podrobnosti nehody vyšetřujeme,“ dodala Vašková.

V autobuse jelo 27 dětí ve věku 10 až 15 let ze základní školy v obci Poniky. Učitel Ján Bušovský považuje za zázrak, že se nikomu nic vážnějšího nestalo. „Když se autobus převrátil, bylo to hrozivé. Děti byly v šoku, vytahovali jsme je před rozbitá okna,“ dodal učitel.

Podle učitele osobní vůz jedoucí před autobusem chtěl odbočit ze silnice bez toho, aby řidič zapnul směrovky.

Na místě havárie byl také primátor Hriňové Rudolf Gonda. „Řidič se pravděpodobně snažil vyhnout nárazu do vozidla, které před ním odbočovalo z hlavní silnice. Strhl řízení a skončil mimo silnici,“ uvedl primátor severu cas.sk

Gonda přiznal, že každá nehoda autobusu je pro město traumatizující, protože v roce 2007 se u Hriňové zřítil autobus do rokle. Tehdy zahynulo pět lidí a 11 utrpělo těžká zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám