Hlavní obsah

Na Slovensku obvinili řidiče havarovaného českého autobusu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská policie obvinila z obecného ohrožení 53letého řidiče českého autobusu, který letos v lednu havaroval na lince Praha-Užhorod u východoslovenské obce Spišský Štvrtok. Řidiči hrozí trest v rozmezí čtyři až deset let vězení, řekla Novinkám prešovská policejní mluvčí Jana Migaľová.

Foto: Reuters

Záchranáři nad místem nehody

Článek

Nehoda se stala letos 31. ledna v brzkých ranních hodinách. V místech, kde končila dálnice, byla povolená padesátikilometrová rychlost. Řidič jel podle expertů až osmdesátikilometrovou rychlostí a navíc silně sněžilo. Řidič nezvládl jízdu a autobus narazil čelně do sloupu. Při nehodě přišly o život 40letá Češka a 64letá Ukrajinka, osm cestujících bylo zraněno těžce a 19 lehce.

"Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že autobus byl v dobrém technickém stavu a vliv možné technické chyby na vozidle na vzniku dopravní nehody lze vyloučit," uvedla Migaľová.

Jednatel společnosti Nobless Line Petr Čáp po tragédii spojoval nehodu s počasím. Na vozovce byla v té době čerstvá vrstva sněhu. Přivolaný znalec a také slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák už na místě nehody ale uvedli, že řidič patrně překročil povolenou rychlost a nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám