Hlavní obsah

Na Slovensko dorazí padesátka českých vojáků s technikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská vláda schválila příchod padesátky českých vojáků i s technikou na Slovensko. Důvodem je humanitární pomoc v souvislosti s hromadným přílivem uprchlíků z Ukrajiny. Od začátku útoku Ruska na Ukrajinu překročilo slovensko-ukrajinskou hranici přes 100 tisíc lidí.

Foto: AP

Davy ukrajinských uprchlíků míří na Slovensko přes hraniční přechod Vyšné Nemecké

Článek

Podle slovenského ministerstva obrany příslušníci české armády pomohou slovenským bezpečnostním složkám zvládat organizačně-logistický nápor při pokračujícím nárůstu počtu uprchlíků překračujících ukrajinsko-slovenskou hranici.

„Ministerstvo obrany je připravené zabezpečit těmto příslušníkům ozbrojených sil ligistickou podporu,“ cituje předložený dokument slovenského ministerstva obrany agentura TASR.

Jedenáctiletý ukrajinský chlapec dorazil na slovenskou hranici úplně sám

Válka na Ukrajině

Slovenský rezort obrany bude proplácet náklady související s pobytem příslušníků české armády na Slovensku. Na hranicích s Ukrajinou už pomáhá slovenským kolegům padesát příslušníků české cizinecké policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám