Hlavní obsah

Na slovenském úřadu vlády zasahovala zvláštní jednotka policie

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Speciální jednotka Národní kriminální agentury (NAKA) zasahovala v úterý na slovenském úřadu vlády. Server aktuality.sk uvedl, že NAKA prověřovala ohrožení strategické bezpečnosti státu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté prověřovali především úřad místopředsedy vlády pro investice a informatizaci, včetně národní agentury pro síťové a elektronické služby (NASES).

Vicepremiérka pro informatizaci Veronika Remišová (strana Za Lidi) webu řekla, že NAKA zasahovala v souvislosti s podezřením z ohrožení strategické bezpečnosti a zájmů státu v období úřadování bývalé vlády.

„Věřím, že policie tato podezření vyšetří a pachatelé budou v případě prokázání viny potrestáni. Při nástupu do úřadu jsem řekla, že mým cílem je ukončit eldorádo v informatizaci a vyčistit informatizaci od firem, které dlouhodobě parazitovaly na státu,“ uvedla Remišová.

Stovky milionů eur ročně

Vicepremiérka upozornila, že stát platí za informatizaci stovky milionů eur ročně. Remišová konstatovala, že si je vědoma faktu, že stojí proti silným zájmovým skupinám, které měly dlouhodobě zaručený zisk od státu. Navzdory tomu plánuje postupovat razantně a nekompromisně.

Zásah NAKA potvrdil mluvčí slovenské policie Michal Slivka, ale odmítl ho blíže komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám