Hlavní obsah

Na Nobelovu cenu za mír byl navržen i Trumpův zeť Kushner

Právo, mcm

Zeť bývalého amerického prezidenta Jared Kushner a jeho zástupce Avi Berkowitz byli navrženi na letošní Nobelovu cenu míru. Má tím být oceněna jejich role při navazování styků Izraele s arabskými státy.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Jared Kushner a Ivanka Trumpová.

Článek

Oba se tak podle listu The Independent zařadili po bok WHO, Grety Thunbergové, Donalda Trumpa či Alexeje Navalného, kteří byli na ocenění rovněž navrženi.

Kushner a Berkowitz, který byl vyslancem pro Střední východ, sehráli podle deníku The Guardian významnou roli při dosažení dohod mezi Izraelem a čtyřmi arabskými zeměmi, Bahrajnem, Marokem, Spojenými arabskými emiráty a Súdánem.

Black Lives Matter navrhl Nor na Nobelovu cenu míru

Evropa

Návrh předložil americký právník Alan Dershowitz, jenž je jedním z tisíců lidí ve světě, kteří mohli do neděle takovýto návrh pro letošní rok předložit. Dershowitze k tomu opravňuje skutečnost, že je emeritním profesorem na Právnické fakultě Harvardovy univerzity.

Právník dříve hájil prezidenta Trumpa v jeho prvním procesu o sesazení a letos řekl listu The Wall Street Journal, že Senát by měl zamítnout i druhý návrh na tzv. impeachment.

Reklama

Výběr článků

Načítám