Hlavní obsah

Na Merkelovou přišlo přes tisíc trestních oznámení kvůli migraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Spolkové státní zastupitelství v Karlsruhe registruje více než tisíc trestních oznámení, která Němci podali od roku 2015 na německou kancléřku Angelu Merkelovou (CDU). Důvodem je postup šéfky německé vlády v migrační krizi, napsal ve středu deník Mannheimer Morgen.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

„Všechna trestní oznámení jsou neopodstatněná,“ řekla Frauke Köhlerová, mluvčí Spolkového státního zastupitelství. Úřad je zodpovědný za vyšetřování případů souvisejících s vnitřním i vnějším ohrožením státu.

Trestní oznámení podaná na Merkelovou obsahovala většinou návrh na zahájení jejího stíhání kvůli velezradě. Mannheimer Morgen napsal, že většina oznámení pochází z kruhů blízkých straně Alternativa pro Německo (AfD), která je známá svým protiimigračním zaměřením.

V roce 2015 dorazilo do Německa 890 tisíc uprchlíků. Od té doby ale země přijala opatření, která příliv běženců zpomaluje. V současné době je v Německu je zaregistrováno přes milión žadatelů o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám