Hlavní obsah

Na makarské riviéře našli mrtvolu, podle médií může jít o Čecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Mrtvého muže, který by mohl být český turista, našli v pátek v pohoří Biokovo nad obcí Živogošće na makarské riviéře. Informoval o tom na svém serveru list Slobodna Dalmacija s odvoláním na Chorvatskou horskou záchrannou službu (HGSS). Český konzul ve Splitu Pavel Bednář sdělil, že totožnost mrtvého zatím nebyla potvrzena.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Po českých turistech pátrá i vrtulník. Ilustrační foto

Článek

Podle záchranářů se předpokládá, že muž zemřel na srdeční infarkt. Mohlo by prý jít o jednoho z dvojice nezvěstných českých turistů, kteří se vydali na horolezeckou výpravu do Biokova a v pátek bylo oznámeno, že jsou pohřešováni.

Policie deníku sdělila, že zatím nic neukazuje na násilnou smrt. Příčinu úmrtí a totožnost mrtvého by měla pomoci zjistit nařízená pitva. Tělo objevil odpoledne na těžko přístupném místě polský turista, který se rovněž vydal do Biokova, ale kvůli velkému vedru od svého záměru ustoupil.

K hledání pohřešovaných byl podle deníku vyslán tým horské záchranné služby z Makarské, letoun HGSS s lékařem a také vojenský vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám