Hlavní obsah

Na maďarském politickém shromáždění vyhrožovali plynovou pistolí

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na politickém shromáždění maďarské opoziční kandidátky na premiéra Kláry Dobrevové ve městě Eger vyhrožoval její odpůrci plynovou pistolí. Muž byl zadržen policií.

Foto: Profimedia.cz

Europoslankyně Klara Dobrevová

Článek

Europoslankyně Dobrevová je manželkou bývalého maďarského premiéra a předsedy opoziční Demokratické koalice (DK) Ference Gyurcsánye. Sjednocená maďarská opozice bude letos na podzim vybírat svého kandidáta na funkci premiéra, který se v parlamentních volbách v roce 2022 postaví dosavadnímu premiérovi Viktoru Orbánovi (FIDESZ). Jedním z kandidátů je i Dobrevová.

Na zmíněné politické shromáždění přišlo několik odpůrců Dobrevové a jejího manžela. Měli převázané jedno oko, čím chtěli připomenout, že v roce 2006 při masových protestech proti tehdejšímu premiérovi Gyurcsányovi měla policie některé demonstranty zasáhnout gumovými projektily do oka. Odpůrci Dobrevové se dostali do slovní potyčky s ostatními účastníky shromáždění, jeden z odpůrců vytáhl plynovou pistoli a namířil na staršího muže. Pistoli nepoužil a následně byl zadržen policií.

„Ta pistole vypadala jako opravdová,“ řekl webu telex.hu Sándor Rónai, jeden z organizátorů shromáždění z místní organizace DK. Zadržený muž policii tvrdil, pistoli použil v sebeobraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám