Hlavní obsah

Na Floridě se otevřela zem a zmizely dva domy

Tallahassee

Na Floridě se propadly do země dva rodinné domy. Nikomu se při nehodě nic nestalo, policisté ale museli evakuovat deset dalších domů v okolí. Podmáčená půda je totiž nestabilní a hrozí, že nastanou další propady. To, co se stalo s jedním domem, zachytila kamera.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Je to aktivní závrt, takže nevíme, jak se bude ještě zvětšovat. Evakuujeme další domy, abychom se ujistili, že jsou všichni v bezpečí,“ řekl ABC šéf místní policie v okrese Pasco.

Země se otevřela v pondělí okolo osmé hodiny ráno místního času (14 hodin našeho času) ve městě Land O'Lakes severně od Tampy, když místní nejprve zpozorovali nevelkou trhlinu.

Během několika desítek minut se z ní stala díra o rozměrech velkého plaveckého bazénu, v níž nejprve zmizel jeden dům a poté se utrhla část druhého.

Náčelník místních hasičů novinářům řekl, že obyvatelé domů byli již v práci, a hasiči tak zachraňovali pouze dva psy a část cenností z těch částí domů, do kterých se ještě dalo dostat. Kvůli obavám z možného rozšíření díry však úřady označily desítku dalších domů za nebezpečné k životu a jejich obyvatelé si musí dočasně hledat náhradní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám