Hlavní obsah

Na festivalu Rock am Ring zranil blesk 82 lidí, z toho osm vážně

– Mendig (Německo) • Aktualizováno

Úder blesku zranil na hudebním festivalu v německém Mendigu v pátek večer 82 lidí, z toho 15 vážně. Podle agentury DPA musel být dokonce jeden ze zraněných oživován. Na festival Rock am Ring, který je jedním z největších v Evropě, přijelo na 90 000 fanoušků. Silná průtrž mračen a bouřka potrhala také řadů stanů ve stanovém městečku.

Foto: Profimedia.cz

Festival Rock am Ring se letos potýká s nepřízní počasí

Článek

"Jeden z fanoušků musel být oživován," sdělil pořadatel festivalu ve městě Mendig ve spolkové zemi Porýní-Falc. Podle německého červeného kříže byla záchrana fanouška úspěšná.

Bouřka se přehnala přímo nad areálem třídenního festivalu, jehož začátek tak musel být zhruba o hodinu a půl odložen. Mluvčí festivalu vyvracela spekulace, že festival bude kvůli možné další nepřízni počasí zrušen. Meteorologové hlásí ve spolkové zemi Porýní-Falc pro sobotu a neděli lokálně krupobití a vydatný déšť.

V sobotu večer mají přitom na tomto slavném festivalu, který se v letech 1985 až 2014 konal na závodním okruhu v Nürburgringu, vystoupit i američtí rockeři Red Hot Chili Peppers. V neděli je očekávána metalová legenda Black Sabbath.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám