Hlavní obsah

Na bulharské dálnici vzplál autobus, zemřelo 45 lidí včetně dětí

Sofia
Aktualizováno

Nejméně 45 lidí, včetně 12 dětí, přišlo o život při nehodě autobusu ze Severní Makedonie, který v úterý časně ráno havaroval na dálnici na jihozápadě Bulharska. Autobus po nehodě, ke které došlo okolo 2.00 SEČ, vzplál, uvedla místní média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na bulharské dálnici vzplál autobusVideo: Reuters

 
Článek

V autobusu se severomakedonskou registrací cestovalo celkem 52 lidí. Sedm přeživších – dvě ženy a pět mužů – převezli s popáleninami do nemocnice. Nehodu nepřežil ani řidič, uvedla na svém webu bulharská agentura BGNES, odvolávající se na záchranáře.

Předseda severomakedonské vlády Zoran Zaev vyjádřil lítost nad neštěstím a soustrast pozůstalým s tím, že jej o nehodě informoval úřadující bulharský premiér Stefan Janev.

Za nehodu, při které zemřel policista, může opilé řidičce nově hrozit až 15 let

Krimi

„Je to obrovská tragédie," uvedl  Janev, který se vydal na místo nehody. Podle bulharského ministra vnitra Bojka Raškova zůstali cestující po nehodě uvězněni uvnitř autobusu. „Je to opravdu strašný obrázek," uvedl ministr.

Příčiny nehody bulharské úřady vyšetřují. Nejpravděpodobnější je podle nich buď lidská chyba, nebo technická závada. Bulharská tisková agentura BGNES citovala také dopravní expertku, podle které je daný dálniční úsek problematický a celé léto se tu opravovaly díry ve vozovce.

Událost je nejtragičtější nehodou autobusu v Evropě za více než deset let.

Nejtragičtější havárie autobusu v Evropě se stala v březnu 2001, kdy spadl do řeky Douro v severním Portugalsku autobus a tři osobní automobily poté, co se zřítil kovový most, po němž právě přejížděly. Neštěstí nepřežilo celkem 59 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám