Hlavní obsah

Muž ve Francii útočil nožem na náhodné kolemjdoucí, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Ve městě Villejuif jižně od Paříže policie v pátek krátce po 14. hodině zastřelila muže, který se pokoušel pobodat náhodné kolemjdoucí, uvedla televize BFMTV. Útok si vyžádal jednu oběť a tři zraněné, z nichž dva jsou ve velmi vážném stavu.

Foto: Kamil Zihnioglu, ČTK/AP

Maskovaný francouzský policista na místě činu.

Článek

Pachatel, který se podle agentury AFP jmenuje Nathan C. a trpěl psychickými potížemi, začal útočit v parku Hautes Bruyères poblíž supermarketu. Policisté podle informací televize útočníka zneškodnili minimálně třemi výstřely. Dlouho nebylo jasné, zda muž zásah přežil. Později AFP s odvoláním na policejní informace uvedla, že byl zastřelen.

Útočník kolemjdoucí napadal nahodile. "Snažil se napadnout i další lidi, kterým se ale podařilo uniknout," řekla novinářům prokurátorka Laure Beccuauová.

Policisté útočníka, který se dal na útěk, dostihli a zastřelili v sousedním městě Hay-les-Roses. "Slyšel jsem křik, pak tři výstřely. Vyšel jsem ven se podívat, co se děje. Pak jsem slyšel ještě pět či šest ran a sirény. Raději jsme se zabarikádovali v garáži," vylíčil AFP Rouane Yazid, majitel garáže v sousedství nákupního centra.

Policisté v Paříži zastřelili muže, který je ohrožoval nožem

Evropa

Různé zdroje podle AFP shodně uvedly, že Nathan C. trpěl "psychickými potížemi". Měl i potíže se zákonem, ale pro zpravodajské služby byl neznámou. V jeho konání však byly přítomny i "prvky související s náboženstvím".

Starosta Villejuif Franck Le Bohellec uvedl, že oběť je místní obyvatel. "Procházel se s manželkou, když se přiblížil útočník. Pokoušel se ženu ochránit a schytal ránu nožem," řekl.

Vážné zranění podle zdroje obeznámeného s vyšetřováním utrpěl další muž a jedna žena vyvázla lehce zraněna. Oba byli hospitalizováni. Kriminalisté případ vyšetřují jako "vraždu a pokusy o vraždu".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám