Hlavní obsah

Muž v Rakousku pobodal pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baden
Aktualizováno

Šest raněných si vyžádaly v noci na čtvrtek útoky nožem na třech místech v dolnorakouském Badenu nedaleko Vídně. Vážné zranění utrpěl i muž, který z nich byl obviněn. Okolnosti útoků jsou nejasné, napsala agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Rakouská policie (ilustrační foto)

Článek

Podle mluvčí Červeného kříže Sonji Kellnerové záchranná služba v souvislosti s útoky odvezla do nemocnice pět zraněných. Jedním z nich má být i podezřelý. Šestá oběť útoků přišla za lékaři sama.

Policie zahájila rozsáhlou operaci poté, co byl ve středu kolem 22:30 vážně zraněn první muž, který byl převezen do nemocnice. Krátce nato policisté a záchranáři zasahovali u nedaleké samoobsluhy, kde byli podle informací listu Kurier zraněni další tři lidé.

Policisté do pátrání po pachateli, který byl na útěku, nasadili i psa. Podezřelého přemohli a dopadli v blízké vile. Muž byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice, kde na něj byla uvalena vazba. Policejní mluvčí Raimund Schwaigerlehner sdělil, že muž napadl pět lidí. Jeden z napadených vyhledal lékaře sám.

Motiv útoku zatím není znám, napsala agentura APA, ale může být osobní. Jednou z napadených je bývalá přítelkyně útočníka, uvedl Kurier. Mezi zraněnými je podle něj i adolescent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám