Hlavní obsah

Muž v Německu omotal ženě lano kolem krku a vláčel ji za autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover
Aktualizováno

Obec Hameln v Dolním Sasku v neděli šokoval případ muže, který omotal ženě kolem krku na prst tlusté lano, druhý konec přivázal k tažnému zařízení auta a vláčel ji 250 metrů po asfaltové i dlážděné silnici. Přivodil jí tak život ohrožující zranění. Informovala o tom německá verze serveru Local. Podle policie za případem stojí nejspíš neshody ve vztahu.

Foto: Julian Stratenschulte, ČTK/AP

Policistky na místě činu

Článek

„Brutalita, s níž byl tento zločin spáchán, je děsivá. Každý ve městě je v šoku. Je těžké uvěřit, že k takovému násilí došlo tady, jen několik ulic od radnice,“ řekl Localu její mluvčí Thomas Wahmes.

Vláčenou a těžce zraněnou ženu našel náhodný kolemjdoucí a přivolal jí pomoc. Záchranáři ji vrtulníkem přepravili do nemocnice v Hannoveru, kde prodělala operaci a nyní bojuje o život.

Policie má podezření na neshody

Osmatřicetiletý pachatel z nedaleké obce Bad Münder se přihlásil policii, svůj motiv ale vyšetřovatelům dosud nesdělil. „Máme ale podezření, že za zločinem stály vztahové problémy. Zda se lano přetrhlo, nebo se uvolnilo z nárazníku, není jasné,“ řekl novinářům mluvčí místní policie Jens Petersen. Podle agentury DPA byla vláčená žena bývalou přítelkyní pachatele a je o deset let mladší než on.

Foto: Julian Stratenschulte, ČTK/AP

Policejní auto v Hamelnu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám