Hlavní obsah

Muž v Mnichově vytrhl dítě rodičům a skočil s ním pod auto

– Mnichov

Šokující incident se stal v pondělí v podvečer uprostřed bavorské metropole Mnichova. Mladší muž tam zničehonic popadl za ruku chlapce a vrhl se s ním pod jedoucí auto, napsal server týdeníku Focus. Jen díky náhodě a duchapřítomnosti řidičky auta, neskončila událost fatálně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v centru Mnichova na rohu ulic Hochbrückenstraße a Im Tal. K rakouské rodině s 11letým chlapcem z ničeho nic přiskočil neznámý muž, dítě popadl a vzápětí se s ním vrhnul pod projíždějící BMW.

Vůz řídila 29letá žena z Mnichova a bylo štěstí, že jela předpisově, a navíc chtěla odbočit, tudíž rychlost vozu snižovala. Když se jí pod kola vrhl muž s dítětem, zareagovala bleskově, podařilo se jí zabrzdit a srážce zabránit.

Svědci mezitím zavolali policii. Na místo muselo dorazit několik hlídek, než se pachatele podařilo zadržet. Muž totiž kladl takový odpor, že během zadržení zranil jednoho policistu, který skončil v nemocnici, napsal Focus. Později se zjistilo, že byl útočník krátce před incidentem propuštěn z psychiatrie.

Koncem srpna muž způsobil výtržnost v útulku pro bezdomovce a napadl policisty, kteří tam přijeli případ řešit. Vzhledem k psychickému stavu skončil v léčebně, odkud byl v pondělí propuštěn.

Chlapci se kromě odřenin naštěstí nic nestalo. Pochází z okolí Salcburku a v Mnichově byl s rodiči na návštěvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám