Hlavní obsah

Muž na Slovensku kvůli hlasité hudbě uvláčel za autem souseda

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Slovenskem otřásla brutální vražda v odlehlé části obce Poriadie v okresu Myjava nedaleko hranic s Českou republikou. Pětašedesátiletý Ján udeřil souseda železnou tyčí do hlavy, pak ho svým vozem přejel a jeho tělo ještě vláčel asi kilometr zavěšené za svým automobilem, až pětatřicetiletý Štefan zemřel.

Foto: TV Markíza

Policie na místě činu.

Článek

Útok se odehrál v pátek a v pondělí o něm informovala slovenská policie. Televize Joj uvedla, že napadení měla vyprovokovat hlasitá hudba, kterou si měl starší muž pouštět. „Když ho Štefan přišel požádat, aby muziku ztlumil, Ján na něho zaútočil,“ uvedla televize Joj.

Starší muž měl při útoku opakovaně udeřit souseda železnou tyčí do hlavy. „Agresor poté nasedl do auta, přejel ležícího souseda a nakonec jeho tělo přivázal k tažnému zařízení a vláčel ho po lesní cestě,“ uvedla televize.

Když Štefana našla přítelkyně, ještě dýchal. Okamžitě zavolala záchranku. „Záchranáři požádali o posily, protože pachatel byl stále na místě činu a byl mimořádně agresivní,“ uvedla televize Markíza.

Štefan svým zraněním podlehl. Ján byl poté zadržen policií. „Bylo zahájeno trestní řízení z obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí Danka Adámiková. Muži hrozí 15 až 20 let vězení.

Majetkové spory

Muži měli domy na společném pozemku a už v minulosti spolu řešili majetkové spory. „Soused chtěl od otce odkoupit půlku domu, ale on ho nechtěl prodat,“ řekl televizi Joj syn zadrženého útočníka.

Štefan se do domu nastěhoval před rokem. „Zařídil si zde malé hospodářství, choval koně, ovce a celé si to tam upravil,“ řekl deníku Nový čas starosta obce Martin Pražienka. Starosta uvedl, že o žádných sporech mezi sousedy nevěděl.

Podle svědků prodal Štefan byt a odstěhoval se na samotu, protože se chtěl věnovat agroturistice. „Byl to dobrý chlap,“ říkají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám