Hlavní obsah

Muž, který s partnerkou v Itálii opustil děti, se pokusil o sebevraždu

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případ německého páru, který předminulou neděli zanechal své tři děti ve věku deseti měsíců, čtyř a šesti let v pizzerii na severu Itálie a zmizel beze stopy, dostal v sobotu dramatickou tečku. Muž, jenž se po dovolené nevrátil v Německu do výkonu trestu, reagoval na páteční zadržení v sobotu ve vězení v Aostě pokusem o sebevraždu oběšením.

Článek

Saschu Schmidta (42) neodkladně převezli do nemocnice, kde se nachází na jednotce intenzivní péče.

Po Schmidtovi a matce tří dětí Ině Caterině Remhofové (26) vyhlásila policie pátrání krátce poté, co děti opustili v pizzerii na severu Itálie. Personál si nejprve myslel, že dvojice šla ven kouřit, když se ale nevracela, zalarmoval policii. Ta rodiče zadržela na předměstí italské Aosty v lese. Děti byly převezeny do ústavu v německém městě Olpe.

Deníky rodičů objevené policií, potvrdily, že dvojice byla drogově závislá, ničily ji finanční problémy a cestovala prakticky bez zavazadel. Matka tvrdí, že už neměli peníze na jídlo pro děti.

Děti se v doprovodu pracovníků sociální péče a prarodičů vrátily do Německa. Jejich matka čelí trestnímu stíhání na svobodě. Na jejího partnera uvalili v pátek vyšetřovací vazbu poté, co německé úřady na něho vydaly zatykač a zaslaly ho italským kolegům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám