Hlavní obsah

Bouře na Dálném východě odstřihla od proudu 73 měst

Vladivostok

Tisíce obyvatel části ruského Dálného východu jsou už přes týden bez elektřiny a mnohde i bez vytápění. Problémy v Přímořském kraji přišly, když v noci na 19. listopadu začaly vydatné deště, které přešly ve sněžení, a následné mrazy, informovala ruská média.

Foto: Profimedia.cz

Potemnělý Vladivostok

Článek

Pod tíhou ledové námrazy se leckde zpřetrhalo vedení elektrické energie, popadaly na něj i stromy. Podle agentury TASS zůstalo v 73 městech a obcích postupně bez proudu více než 180 tisíc obyvatel. Od 20. listopadu platí v Přímoří regionální stav nouze. Teplota v oblasti přitom přes den klesá až k minus deseti stupňům Celsia.

Aktuálně by podle federálního ministra pro rozvoj Dálného východu Alexeje Čekunkova mělo být v Přímořském kraji kolem 4000 obyvatel, kteří jsou stále bez elektřiny.

Několik tisíc lidí je také dočasně bez vytápění. Předpokládá se, že během tohoto víkendu by se jejich situace měla konečně zlepšit.

Foto: Profimedia.cz

Socha ve Vladivostoku pokrytá ledem. Teploty v oblasti klesají přes den k minus 10 stupňům.

Ve Vladivostoku, který je správním střediskem Přímořského kraje, se o víkendu konají dobrovolnické brigády: kolem čtyř a půl tisíce lidí čistí ulice a veřejná prostranství od popadaných větví i celých stromů a odstraňuje led, napsal TASS.

Foto: Profimedia.cz

Potemnělý Vladivostok

Reklama

Výběr článků

Načítám