Hlavní obsah

Moderátora BBC obvinili ze znásilnění ženy a zneužití dívek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bývalý moderátor BBC, třiaosmdesátiletý Stuart Hall byl obviněn ze znásilnění 22leté ženy a ze zneužití a sexuálních útoků proti 14 dívkám. Měl se jich dopustit mezi lety 1967 a 1986. Uvedl to ve středu list The Daily Mail. Hall byl zadržen v úterý.

Foto: Profimedia.cz

Stuart Hall přichází 8. ledna k předběžnému slyšení u soudu v Prestonu

Článek

Znásilnění se Hall údajně dopustil v roce 1976. Dalších deset dívek ve věku deseti až šestnácti let měl zneužívat, před čtyřmi jinými se choval necudně. Sexuální násilí páchal devatenáct let.

Bývalý moderátor byl zadržen už v prosinci kvůli jiným třem sexuálně motivovaným útokům. Je stíhán kvůli napadení osmileté, jedenáctileté a šestnáctileté dívky. Všechna tři obvinění před čtrnácti dny při předběžném slyšení popřel.

K novým případům ale mluvčí police řekl: „Bereme všechny obvinění ze sexuálního zneužívání mimořádně vážně.“ Na jeho propuštění bude zřejmě stanovena kauce.

Stuart Hall je jedním ze zaměstnanců BBC, kteří čelí obvinění se znásilnění. [celá zpráva] Případy se dostaly na světlo poté, co se ukázalo, že jiný moderátor BBC Jimmy Savile zneužíval po desetiletí nezletilé. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám