Hlavní obsah

Mladík znásilnil Rakušanku a utekl, před tím jí ale dal své číslo

Innsbruck

Rakouská policie dopadla osmnáctiletého sexuálního násilníka, jenž před dvěma týdny za bílého dne před rodinným domem v Innsbrucku přepadl a znásilnil dvaapadesátiletou ženu, která přišla navštívit kamarádku. Čekatel na azyl skončil v policejní cele velmi záhy, a to vlastní vinou, protože svou oběť přinutil uložit si jeho telefonní číslo, sám si vzal její a po útoku ženě volal.

Článek

Útočník se ke své oběti přikradl zezadu ve chvíli, kdy zazvonila u dveří domu své známé. Žena ale nebyla doma, a tak mladík využil příležitosti, zatáhl ženu do křoví, kde ji podle vyšetřovatelů svlékl a patnáct minut znásilňoval obzvlášť brutálním způsobem.

Po celou dobu jí navíc vulgárně nadával lámanou angličtinou, napsala rakouská mutace serveru Local.

Kamarádka znásilněné Rakušanky se vracela domů zrovna ve chvíli, kdy pachatel z místa útoku prchal. Zahlédla tak jeho tvář a později ho mohla na policii identifikovat. Pachatel pocházející z Afghánistánu byl zatčen v úterý.

V lednu požádal o azyl

Z vyšetřování vyplynulo, že se jedná o mladíka, jenž v lednu v Tyrolsku požádal o azyl a byl ubytován v nedalekém uprchlickém centru. Teď ho ale s největší pravděpodobností čeká dlouhý pobyt za mřížemi.

Mluvčí innsbrucké policie Hubert Rimml řekl Localu, že z pohledu policie jde o jasný případ, který už byl uzavřen. „Toho muže identifikovala nejen oběť, ale také její kamarádka. Navíc měl u sebe její (znásilněné ženy - pozn. red.) telefonní číslo,“ vysvětlil Rimml.

Dvaapadesátiletá Rakušanka při znásilnění utrpěla těžké psychické trauma a musela být hospitalizována.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám