Hlavní obsah

Mlácení obušky a rozsáhlé zatýkání. Lukašenkův režim proti protestujícím přitvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Bělorusku třetí noc pokračovaly protesty proti zvolení staronového prezidenta Alexandra Lukašenka. Brutalita bezpečnostních sil se stupňuje. Pozorovatelé hlásí, že režim vypíná internet, ten během noci prakticky nefunguje. Podobné je to i s mobilními sítěmi. Jejich funkčnost se obnovuje až ráno, píše agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Bělorusku pokračovaly v noci na dnešek protesty proti zvolení Lukašenka prezidentemVideo: Reuters

 
Článek

V přístupu k vládním budovám a Lukašenkově rezidenci brání policejní kordony. Od středečních časných ranních hodin se po celé zemi zatýkají údajní organizátoři demonstrací. Zatčení byli podle agentury DPA také dva ruští novináři. V policejních celách skončilo přes 5000 protestujících.

Pozorovatelé tvrdí, že bezpečnostní síly útočily na demonstranty v noci na středu podstatně tvrději než během předchozích dnů. Účastníky protestů bily obušky, policejní jednotky útočily také na motoristy, kteří projížděli ulicemi a částečně blokovali cesty. V mnoha běloruských městech demonstranti vytvářeli blokády.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Tvrdý zásah proti demonstrantům

Tisíce lidí vyšly do ulic poté, co byly oznámeny výsledky prezidentských voleb, v nichž dosavadní hlava státu Alexandr Lukašenko získala 80 procent hlasů. Bělorusové ho obviňují z masivního falšování volebních výsledků.

Reklama

Související články

Bělorusko kvůli protestům vypnulo internet

Běloruský režim podle všeho v reakci na protesty proti falšování prezidentských voleb od neděle omezuje připojení k internetu. Blokuje také řadu sociálních...

Výběr článků

Načítám