Hlavní obsah

Místo svatby koncert. Slovensko vzdává hold zavražděnému novináři

Právo, ivi
Gregorovce

V den plánované svatby novináře Jána Kuciaka (27) a archeoložky Martiny Kušnírové (27) se v sobotu v obci Gregorovce na východním Slovensku koná koncert na jejich památku. Oba zavraždil zatím neznámý pachatel 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta.

Foto: TV Markíza

Koncert pro Martinu a Jána v rodišti Kušnírové organizuje šéf největšího slovenského hudebního festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Článek

Koncert pro Martinu a Jána v rodišti Kušnírové organizuje šéf největšího slovenského hudebního festivalu Pohoda Michal Kaščák. „Hlavním poselstvím koncertu je solidarita s rodinami obou zavražděných mladých lidí. Svobodné umění potřebuje pro svou existenci svobodu, na jejíž obranu Martina a Ján zemřeli,“ řekl Kaščák.

„Koncert v den jejich plánované svatby má v sobě symboliku setkání. V tento den se měly spojit dvě rodiny a věříme, že tato akce a odkaz Martiny a Jána spojí množství lidí, kterým záleží na naší zemi,“ dodal organizátor koncertu.

Před koncertem se konala v místním kostele Narození Panny Marie mše, kde se setkali pozůstalí obou zavražděných.

Před koncertem se konala v místním kostele Narození Panny Marie mše, kde se setkali pozůstalí obou zavražděných mladých lidí. Server Sme.sk napsal, že před oltářem byly symbolicky, jako při svatebním obřadu, židle s písmeny M a J.

Foto: TV Markíza

Před oltářem byly symbolicky, jako při svatebním obřadu, židle s písmeny M a J.

„Dnešní den měl být jejich nejhezčím dnem,“ řekl kněz v úvodu mše.

Po mši pak na místním fotbalovém hřišti odstartoval koncert Jany Kirschner, Michaela Kocába, Štefana Štece, skupin Karpatské Chrbáty, Para, Bez Ladu a Skladu, Chiki liki tu-a, Longital, Živé kvety a dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám