Hlavní obsah

Miliardář z TetraPaku se přiznal, že nechal doma devět týdnů hnít tělo manželky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Miliardář Hans Kristian Rausing (49), který je jedním z dědiců TetraPaku, ve středu před soudem podle BBC přiznal, že bránil zákonnému a slušnému pohřbu své zesnulé ženy. Tělo objevili policisté na začátku měsíce v luxusním domě v Chelsea. Leželo tam dva měsíce. Rausing se hájil, že se nebyl schopen vyrovnat se smrtí své manželky. Rausing dostal desetiměsíční trest vězení s dvouletou podmínkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rausing přijíždí k soudu, tělo své ženy nechal v domě dva měsíceVideo: Reuters

 
Článek

Tělo 48leté Evy Rausingové našli policisté 9. července, když prohledávali sídlo kvůli podezření, že v něm mohou být drogy. Tělo leželo pod haldou plastových sáčků s odpadem, oděvů a ložního prádla.

U soudu v Isleworthu zaznělo, že tam bylo tak osm týdnů. Podle pitevní zprávy zemřela žena 7. května. První výsledky toxikologických testů potvrdily, že měla v krvi drogy.

Rausing se ve středu také přiznal, že řídil pod vlivem drog.

Rausingovo prohlášení

Soud si vyslechl také citaci z Rausingova prohlášení pro policii: "Nemám souvislé vzpomínky na to, co předcházelo Evině smrti a co přišlo po ní. Od její smrti jsem velmi traumatizován."

Foto: ČTK/AP

Dům Rausingových v Chelsea

Ve svém prohlášení Rausing uvedl: "Ujišťuji vás, že jsem jí nijak neublížil, ani si nepřál, aby se jí něco stalo. Nesháněl jsem jí drogy. Nevím, co její smrt způsobilo, ale nebyl jsem schopný se vyrovnat s tím, že umřela."

Přiznal, že po její smrti nejednal racionálně. "Snažil jsem se pokračovat, jako by k její smrti nedošlo a odpálkovával jsem všechny dotazy na ni."

Foto: Profimedia.cz

Eva Rausingová

Rausingův lékař u soudu uvedl, že mu vdovec řekl: "Vím, že to zní sobecky, ale nechtěl jsem, aby odešla." Lékař popsal miliardáře jako plachého člověka, který je ve společnosti neohrabaný a není schopen se vyrovnat s manželčinou smrtí.

Oba po celý společný život bojovali se závislostí na tvrdých drogách. Dcera ředitele Pepsi se seznámila s jedním z dědiců TetraPaku v léčebně, kde se oba pokoušeli zbavit závislosti na návykových látkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželku majitele Tetra Paku nalezli mrtvou

Jedna z nejbohatších Britek, osmačtyřicetiletá Eva Rausingová, byla nalezena v úterý mrtvá ve svém londýnském domě v Chelsea. Žena patří do rodiny vlastníků...

Výběr článků

Načítám