Hlavní obsah

Milán zasypal sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italský Milán v pondělí pokryla vrstva sněhu. Komunální pracovníci v rouškách odklízeli asi 15centimetrovou nadílku na náměstí Piazza del Duomo před slavnou katedrálou Narození Panny Marie. Pod tíhou sněhu padaly stromy i markýzy nad zahrádkami kaváren, popsala situaci agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Milán zasypal sníhVideo: Reuters

 
Článek

Druhé největší italské město, které má 1,4 milionu obyvatel, je v nejchladnějších letech zvyklé na poprašek, ale ne na souvislou vrstvu sněhu.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Nadílka sněhu v Miláně

Jedna žena podle agentury ANSA utrpěla zranění na hlavě, když na ni spadl v důsledku počasí stožár tramvajového vedení.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Sněhová nadílka v Miláně

Podle radního odpovědného za dopravu Marka Granelliho je prioritou města odstranit popadané stromy a odklidit sníh u vchodů do nemocnic, zdravotních zařízení a stanovišť, kde se testuje na koronavirus.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Sněhová nadílka v Miláně

Sníh udělal radost dětem, ale zkomplikoval lidem cestu do zaměstnání po přísné vánoční uzávěře vyhlášené kvůli covidu-19.

Částečné rozvolnění

V pondělí země rozvolnila opatření proti šíření koronaviru. Italové museli od 24. do 27. prosince zůstat převážně doma, ale v pondělí už se mohli ve svých městech volně pohybovat, i když většina služeb je uzavřena nebo silně omezena.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

S vydatným sněžením se potýkala velká část severní Itálie, což vedlo k rušení vlakových spojů či uzavírkám horských silnic v Benátsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám