Hlavní obsah

Migranti zabrali opuštěné vagóny u Soluně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soluň

Mladí migranti, kteří se dostali do Řecka, obsadili na nádraží v Soluni odstavené železniční vagony a vytvořili v nich nelegální tábor. Jejich přítomnost znepokojuje místní obyvatele, kteří se obávají o svou bezpečnost, uvedla agentura AP. Do Řecka o víkendu převezli 111 zachráněných migrantů, kteří se dostali na moři do potíží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti v Soluni obsadili železniční vagony podél trati, kde vytvořili ilegální uprchlický táborVideo: AP

 
Článek

Migranti, většinou mladí muži, kteří zřejmě pocházejí z Pákistánu, Alžírska a Maroka, se utábořili ve vagónech u trati vedoucí z Řecka do Severní Makedonie s odbočkou na Bulharsko.

Místní obyvatelé se obávají, že kvůli nim vzroste kriminalita a také nepořádek. Úřady slíbily, že proti nim zasáhnout.

Panují i obavy, kam se míní vydat.

Počet migrantů snažících se dostat do západní Evropy po uzavření balkánské cesty v poledních letech pokles. Pašeráci se je za tučné poplatky snaží dopravit z Turecka přímo do Itálie. Jedno takové plavidlo se v sobotu dostalo do potíží přibližně 40 námořních mil (74 kilometrů) od západního pobřeží Peloponésu.

Zachránila je velká výletní loď Marella Discovery. Na palubu vzala 111 migrantů, mezi nimiž bylo 33 nezletilých. Podle agentury DPA to v neděli sdělila řecká pobřežní stráž.

Přepraveni byli do řeckého přístavu Kalamata. Ze kterých států pocházejí, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám