Hlavní obsah

Matku Terezu papež prohlásí za svatou v září

Vatikán
Aktualizováno

Katolická misionářka Matka Tereza, která svůj život věnovala pomoci chudým a nemocným, bude 4. září prohlášena svatou. Při setkání s kardinály to v úterý oznámil papež František. Cestu ke svatořečení otevřel loni, když uznal zázrak připisovaný této celosvětově známé řeholnici, která zemřela v roce 1997.

Foto: Profimedia.cz

Matka Tereza na archivním snímku

Článek

Uznání druhého ze dvou zázraků Matky Terezy papežem Františkem Vatikán oznámil loni 18. prosince. Šlo o údajně nevysvětlitelné uzdravení muže v Brazílii v roce 2008, který byl v kómatu kvůli několika abscesům na mozku. Vatikán uznal, že pomohla modlitba jeho manželky k Matce Tereze. [celá zpráva]

Papež zároveň stanovil termíny kanonizace dalších čtyř budoucích svatých. V neděli 5. června mají být svatořečeni římskokatolický kněz a zakladatel Kongregace Mariánských otců Neposkvrněného početí Nejsvětější Panny Marie Stanislaw Papczyński a švédská zdravotní sestra Maria Elizabeth Hesselbladová.

Následovat bude 16. října svatořečení Mexičana Josého Luise Sáncheze del Río, který zemřel mučednickou smrtí, a pak argentinského dominikánského kněze Josého Gabriela del Rosario Brochero.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám