Hlavní obsah

Matka polského pedofila nechápe, že byl propuštěn

Právo, Pavol Minárik
Varšava

Matka polského pedofila Mariusze Trynkiewicze nechápe, že byl její syn v úterý propuštěn na svobodu poté, co si odseděl trest za čtyři vraždy chlapců mezi jedenáctým a třináctým rokem života. Podle sexuologů má Trnykiewicz „abnormální, asociální poruchy typu sadistické pedofilie“.

Foto: Repro fakt.pl

Archivní záběry z rekonstrukce činu.

Článek

„Můj syn by se v žádném případě neměl dostat na svobodu. Nechápu, proč ho neumístili na speciální uzavřené oddělní pro lidi, jako je on,“ řekla ve středu deníku Fakt 78letá Urszula Trynkiewiczová. Dodala, že pětadvacet let žila s břemenem, že je matkou vraha, a děsí ji představa, že by ještě někdy spáchal další takovýto čin.

„Syn je se mnou v kontaktu, ale ví, že do Piotrkova Trybunalského (kde vraždil) se nemůže vrátit,“ řekla dále matka sadistického vraha.

Přestože ji trápilo, jakých hrůzných činů se syn dopustil, poslala mu své úspory ve výši pěti tisíc zlotých (33 000 korun), aby měl na svobodě z čeho žít. Ministerstvo spravedlnosti mu zase poskytlo zimní oblečení.

Trynkiewicz byl propuštěn v úterý, i když se v jeho cele našla pornografie. [celá zpráva]

Trynkiewicz by se chtěl živit malováním obrazů, čemuž se věnoval ve vězení. „Neví ale, zda to bude možné a zda si je od něj někdo vůbec koupí,“ uvedl jeho obhájce Marius Lewandowski. Dodal, že se pedofil také obává lynčování. Veřejnost však neví, jak po 25 letech ve vězení vypadá a kde bude žít.

Tikající bomba

Trynkiewicz by měl být v červenci umístěn do speciálního hlídaného zařízení v Gostyni pro duševně choré, kteří jsou nebezpeční svému okolí. Do té doby ho bude sledovat policie. Soud o jeho umístění na uzavřené psychiatrické oddělení teprve rozhodne. Než uplyne odvolací lhůta, může být na svobodě.

Podle průzkumu webu portal.wp.pl je 73 procent Poláků proti tomu, aby byl na svobodě.

Soudní psycholožka Tereza Gensová, která Trynkiewicze rok pozorovala, ho považuje za nebezpečného: „Je to tikající bomba. Je nadprůměrně inteligentní, lehko si získává důvěru oběti a má povahu chameleóna. Zároveň je mimořádně nebezpečný a pravděpodobnost, že na někoho zaútočí, je velmi vysoká.“

Trynkiewicz sice tvrdil, že se chce podrobit chemické kastraci, ale jeho právní zástupce Lewandowski to ve středu popřel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám